Kanász Szilvia - Nyilvános szoptatás

Megjött a jó idő, előbújtak a napsugarak így mi más is lehetne a téma mint a nyilvános szoptatás?!

A legjobb ami velünk történhet, ha a borongós, fagyos télből kiszabadulunk a szabadba! A lelkünket is táplálja a napsugár. Márpedig boldog anya=boldog baba!

Sajnos jelenleg a nyilvános szoptatásról valamiért mindenkiben az a kép ugrik fel, hogy az anyuka leül a padra és ország-világ előtt közszemlére teszi a mellét, holott ez pont nem erről szól. Ezért a kialakult kép miatt sok anyuka el sem indul hosszabb útra a babával vagy keresi az alternatívákat.

Az egyik rossz választás a lefejt tej+cumisüveg kombináció. Meg hát miért is lenne ezzel egyszerűbb, hiszen ott kihűl a tej?

Fontos leszögezni, hogy a nyilvános szoptatás nem egyenlő a fent leírtakkal, nagyon diszkréten meglehet ezt oldani úgy, hogy azt mások maximum csak sejtsék mi is történik.

A legjobb helyzetben azok vannak akik rendelkeznek saját kocsival. Nekik teljesen kitárult a világ.
A kocsiban bármikor s bár mennyi ideig szoptathatjuk gyermekünket a nélkül, hogy bárki megzavarna minket. Amennyiben úgy gondoljuk, hogy szükségünk van plusz takarásra be lehet dobni a kocsiba erre a célra 2-3 db textil pelenkát, azokat felfogatni az ablakokra s már kész is az egyedi bunkerünk.

Amennyiben tömegközlekedéssel járunk már egy fokkal bonyolultabb a helyzet de nem megoldhatatlan.
Indulás előtt és vissza indulás előtt is ha éber a babánk meg tudjuk szoptatni hmmmm...kb bárhol! Lehet az egy félre eső kis park háttal a kíváncsi szemeknek, baba kocsi tolókarja mögé bújva textil pelussal-sállal-kendővel. Igazából csak a képzelet és a kreativitás szab határt.

Akik nem babakocsival közlekednek hanem kendőben viszik gyermekük nekik ott a kendő takarásnak. A kendő mögött a baba akármikor szoptatható. Amennyiben ennek a technikának az elsajátítása nem megy kérjük hordozási tanácsadó segítségét.

Plázák, bevásárló központok esetén a legegyszerűbb ha keresnünk egy pelenkázó helységet (ami valóban erre funkcionál s nem közös mosdó a gyerekkel vagy a mozgás sérülttel) vagy próbafülke. Ott aztán igazán háborítatlan tölthetünk pár percet.

S hogy az is meg legyen említve, hogy hol ne - sokaknak egyértelmű - hát a wc-ben!
Teljesen abszurd, higiéniátlan dolog egy anyukát a wc-be küldeni szoptatni. Még az állatok sem piszkítanak oda ahol esznek és mi, emberek pedig sem a wc-n ülve szoktunk elfogyasztani az ebédünket.